Vill du sjösätta din båt? Läs detta – och svara på enkäten

Varför kan jag inte lägga i min båt? Den frågan har med rätta ställts den senaste tiden.

Möjligheten att lägga i båt vid jollebasen/Mestapiraterna (inne i viken nära busshållplatsen) har under många år ingått i medlemsavgiften för Ängsholmens Frilusftsförening.

I år har det blivit problem – vilket tyvärr har lett till att vissa medlemmar inte har kunnat få i sina båtar i vattnet.

Nu vill vi dels berätta vad som har hänt, och dels informera om hur vi går vidare.

Vi vill också be dig att lägga en minut på att fylla i vår enkät – klicka här för att ge ditt svarDetta så att vi i styrelsen vet hur många som har behov av att ta upp och lägga i båt med hjälp av föreningen.

Bakgrund

Föreningen har betalat en avgift för att våra medlemmar ska kunna använda iläggningsrampen vid jollebasen. Det har fungerat genom att vi har fått koden till låset på bommen, samt ett mindre antal sjösättningskort.

I år har styrelsen, som vanligt, försökt att få betala för denna lösning. Men tyvärr har vi fått nej. Mestapiraterna vill inte låta oss använda området som tidigare. Koden är bytt och vi har inte fått den nya.

Orsaken som anges är att koden har missbrukats, genom att den har lämnats ut till obehöriga. I takt med att allt fler använder båtar och vattenscootrar som tas upp och i många gånger per säsong har trafiken från våra medlemmar också ökat markant. Föreningen har betalat en mycket liten summa årligen.

Nuläge

Vi försökte få till en lösning med Mestapiraterna in i det sista, men det gick inte. Istället höll de öppet för sjösättning under en helg i början av sommaren. Dessvärre fick vi inte ut information om detta.

För att lösa situationen har vi förhandlat fram en akutlösning med Ängsholmens Fastighetsförening, som äger iläggningsplatsen vid Norra badet.

De medlemmar (som betalat medlemsavgift i år) som har behov av att lägga i eller ta upp båt kan kontakta Malin Mejenkvist eller Tomas Carlsson. De har fått lov att öppna till iläggningsplatsen vid Norra badet (men ej att lämna ut koden).

Malin: 0737529425
Tomas: 0701891221

Framtid

Det är svårt att i nuläget säga hur det kommer att bli nästa år. Just nu ser det inte ut som att den tidigare lösningen kommer att gå att få tillbaka. Vi pratar med bryggsektionen hos Ängsholmens Fastighetsförening, för att se om vi kan hyra in oss där istället.

Sannolikt kommer de dock förmodligen inte att tillåta att våra medlemmar använder den frekvent utan att betala fullt pris.
Eftersom långt från alla medlemmar har båt kan föreningen inte stå för kostnaden om den blir för hög.

En tänkbar lösning är att föreningen betalar för tillgång under en specifik helg i början av säsongen för iläggning, och en helg under sensommaren för upptagning.
Vi kommer att ge vidare information i takt med att vi har något nytt att berätta.

För att vi ska kunna hitta rätt lösning är det viktigt att alla medlemmar som har behov av att lägga i eller ta upp båt på Ängsholmen berättar det, genom att fylla i vår enkät.

3 tips för dig som lägger i båt ofta

För dig som har stort behov av i- och upptagning av båt kan följande alternativ vara värda att tänka på.

• I Torshälla finns en nyrenoverad ramp som är gratis och öppen för allmänheten. Här hittar du den.

• Du kan själv köpa ett sjösättningskort för Jollebasen. Då får du fri tillgång, vilket kostar 350 kronor per år. Anmäl intresse via mejl till stefan.maxe@gmail.com

• Även vid Norra badet kan du själv betala för att få lägga i och ta upp din båt. Det kostar 300 kronor. Anmäl intresse via mejl till bryggsektionen@angsholmen.eu.

I mitten av sommaren fanns även ett mindre antal lediga båtplatser vid bryggorna vid Norra badet (för båtar upp till 2 meter i bredd). De kostar 500 kronor per år. Anmäl intresse via mejladressen ovan. Mer info om bryggorna vid Norra badet finns här.

/Styrelsen, Ängsholmens friluftsförening

En reaktion till “Vill du sjösätta din båt? Läs detta – och svara på enkäten

Kommentarer är stängda.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close