Midsommar 2021 – så blir firandet

Ängsholmens midsommarfirande har anor från 1940-talet. Chokladhjul, lotter, stor dans runt midsommarstången och den traditionsenliga Ängsholmsmarschen brukar locka deltagare från många generationer på midsommardagen.

Nu tvingas vi, för andra året i rad, fira midsommar på ett annat sätt. Reglerna för allmänna sammankomster medger fortfarande inte ett fullskaligt firande.

Här är planen.

Vi reser stången

Klockan 10:00 på midsommarafton samlas de som vill för att klä stången med björkris och blommor. När vi är klara reser vi stången tillsammans. Detta brukar vara ett trevligt sätt att starta midsommarafton på, och ett perfekt tillfälle för dig som är ny på Ängsholmen att lära känna dina grannar.

Dansa med dina nära och kära

De som vill är sedan välkomna att dansa runt stången när det passar. Ta med en högtalare och bjud in några grannar eller ha en picknick vid midsommarstången. Men glöm inte att hålla avstånd. Föreningen ordnar alltså inte någon dans detta år.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close