Vår på väg – då sätts vattnet på

Sommarvattnet planeras att sättas på i början av vecka 13, alltså precis före påskhelgen. Låt oss hoppas att inte någon köldknäpp sätter stopp för det.

Som vanligt är det du själv som ansvarar för eventuella vattendragningar in på din tomt, medan kommunen sköter eventuella läckor längs med huvudledningarna.

Här finns en karta över kommunens ledningar.

Dags att betala medlemsavgift

Medlemsavgiften för 2021 ligger som tidigare på 300 kronor. Du kan betala via Swish eller din internetbank (bankgiro).

• Bankgiro: 5674-4352

• Swish-nummer: 1231168384 (eller scanna QR-koden ovan med Swish-appen)

OBS: Ange avsändare (ditt namn) samt din adress på Ängsholmen när du gör din inbetalning. Föreningen uppskattar om ni som förfogar över flera tomter i området betalar en medlemsavgift per tomt.

Vad betalar vi för?

Ängsholmens friluftsförening är en ideell förening för alla sommarstugeägare på Östra Ängsholmen. Vårt mål är att ta hand om området på bästa sätt. Det är frivilligt att vara med, men glädjande nog väljer nästan alla att betala medlemsavgiften varje år. Pengarna går bland annat till:

• Aktiviteter, som midsommarfirande, sjukamp, fisketävling, barnbio med mera. Detta pausades under 2020 på grund av corona.

• Underhåll. Exempelvis har vi renoverat vår fina dansbana med hjälp av många medlemmar och tagit hand om badplatsen.

• Utveckling, som när vi försåg festplatsen med en fin gärdesgård och verktygsbod.

I medlemsavgiften ingår också möjlighet att lägga och ta upp båt en gång per år. I pandemifria tider bjuder vi på fikabuffé på åtsmötet samt grillat med dryck efter städning av badet och dansbanan.

Tillsammans gör vi Ängsholmen bättre! Om du har ett projekt som du vill engagera dig i. Ta gärna kontakt med oss i styrelsen.

Grovsopor – gratis hämtning

Två gånger per år åker kommunen och samlar in grovavfall gratis. För Ängsholmen är det vecka 13 som gäller. Du behöver ringa och boka hämtning.

Bastusugen?

Det finns möjlighet att nyttja bastun vid norra badet. Det kostar 500 kronor per säsong – nedan finns information om hur det funkar. Bastun sköts av Ängsholmens Fastighetsförening (föreningen för permanentboende).

Inbrott

Flera nya inbrott i området har upptäckts i februari. Polisanmäl om du upptäcker inbrott eller skadegörelse. Även december upptäcktes ett antal inbrott på Östra Ängsholmen. Styrelsen har skrivit till Polisen i Eskilstuna och bett om mer närvaro i området.

Mer information finns i Facebook-gruppen.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close