Då stängs vattnet av – växterna som hotar

Avstängning av sommarvatten är inplanerat till vecka 41, alltså första veckan i oktober. Passa på att njuta av Ängsholmen under de vackra hösthelgerna före dess.

Hjälp oss få upp bryggan

Nu i helgen har vi bryggupptagning. Vi behöver några till som kan hjälpa till på söndag kl 10:00.

I helgen kan också alla betalande medlemmar ta upp sina båtar vid Jollebasen. OBS: Upptagning sker via deras strand, ej via jollerampen. Läs mer här.

Tillsammans är vi starka

Har du en idé som kan göra Ängsholmen bättre för alla? Gör slag i saken i samråd med styrelsen. Precis så gjorde Ingemar Brännmo och Ingrid Söderholm.

De tog tag i en mycket välbehövlig ommålming av förrådet vid badet. Stort tack!

Invasiva växter hotar

Styrelsen har blivit kontaktad av medlemmar som uppmärksammat två invasiva arter som sprider sig på Ängsholmen. Det är inte bra. Den typen av växter tar lätt över och förökar sig extremt fort. Det är dessutom viktigt att ta hand om dessa växter på rätt sätt för att inte förvärra problemet.

Det gäller Jättebalsamin och Parkslide. Alla medlemmar bör undersöka sina tomter. Hittar du dessa arter? Bekämpa dem – men läs först på hur du ska göra. Meddela gärna styrelsen om dessa arter finns på allmänningar så att vi kan förmedla detta till fastighetsägaren. Mejla: styrelsen@angsholmen.info

Jättebalsamin: Förhindra att jättebalsamin sprids genom att slå den innan blomning och frösättning. Kom ihåg att ta bort fröställningarna från området eftersom fröna kan eftermogna. Återkom senare under växtsäsongen och även följande år för att ta bort växter som har grott från frön i marken
Parkslide: Det krävs ofta en kombination av flera metoder för att få effekt. Ett konstant skördande av växtens ovanjordsdelar under några år, därefter behandling med glyfosfat och slutligen täckning med markduk verkar kunna minska växtens spridning. Det görs enklast när plantan fortfarande är liten. Undvik rotkapning och grävning då det parkslide sprids med rotskott och små fragment av roten.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close