Midsommarfirandet ställs in – så gör vi istället

Coronasmittan fortsätter att skörda dödsoffer i stora tal. Statsminister Stefan Löfven säger att begränsningen på max 50 personer för offentliga sammankomster sannolikt blir kvar över hela sommaren.

Styrelsen för Ängsholmens friluftsförening har nu beslutat följande:

• Ängsholmens stora midsommarfirande ställs in. Det finns ingen möjlighet att genomföra det på ett bra och säkert sätt.

• För att få lite midsommarkänsla reser vi ändå stången.

Du som känner att du vill delta – och inte tillhör en riskgrupp – är välkommen att klä den på midsommarafton från 10:00.

Sedan kan den som vill ta med sig sina nära och ta en dans runt stången vid självvalt tillfälle.

Brygga och bajamaja

Kommunen har bestämt sig för att ställa ut en bajamaja vid badet, och den är nu på plats. Efter lobbyarbete från styrelsen har kommunen även lovat att ta över kostnaden för sophämtning vid badet, vilket sparar pengar för föreningen. Badet är kommunalt, och vi välkomnar att kommunen tar en mer aktiv roll.

När det gäller bryggan lägger vi – som vanligt – i den själva. Om du är frisk får du gärna komma och hjälpa till. Det behövs även räfsas lite uppspolad vass vid strandlinjen.

• Bryggan läggs i 7 juni, med start klockan 10:00. Vi har ingen gemensam grillning i år på grund av corona.

Övriga aktiviteter under sommaren

Vi enades om att våra övriga aktiviteter under sommaren får anstå tills vidare. Beroende på det allmänna läget och hur myndigheternas instruktioner utvecklar sig håller vi det öppet för att på kort varsel arrangera enskilda aktiviteter. Vi kommer att informera här på hemsidan, via nyhetsbrev samt i Facebookgruppen.

Årsmöte 2020

Sker lördag den 1 augusti 14.00. Har du ett förslag som du vill att mötet ska ta upp? Mejla styrelsen@angsholmen.info

Vill du ha koll på våra vägar?

Den 21/6 har Vägföreningen årsmöte och de hoppas kunna välja i en ny ledamot från Friluftsföreningen så att båda föreningarna ute på Ängsholmen är representerade.

Vem vill vara med i den här viktiga styrelse och värna om våra intressen för vägarna i området?

Vi i styrelsen för Friluftsföreningen hoppas verkligen att någon av våra medlemmar vill vara med. Anmäl ditt intresse till malin.mejenqvist@eskilstuna.se

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close